Zašto je mobilni MiFi ruter najbolji izbor za ljubitelje prirode, planinare

Mobilni ruter je najbolje rešenje za sve ljubitelje prirode iz razloga što na mestima gde je slab mobilni signal, ruter možete okačiti na drvo ili neko drugo mesto na kom će signal biti dobar a vi imate domet preko wirelessa na preko 10 metara. Parče tankog kanapa od nekoliko metara, ruter u najlon kesu i problem sa slabim signalom je rešen :)
Nekad je dovoljno da okačite ruter na drvo samo 2 metra u visinu i imaćete dobar internet.

Tako da ako volite prirodu a hoćete da imate dobar internet, nek vaš izbor bude MiFi ruter. Svi operateri u svojoj ponudi imaju MiFi rutere, u MTS je najskuplji a u Vip i Telenoru je jefitniji ali morate računati na to da MTS ima najbolju pokrivenost 3G signalom ruralnih područja, ali pošto jačina signala varira do mesta do mesta, najbolje je proveriti na sajtu operatera koja područja u Srbiji su pokrivena 3G signalom. 4G mreža je tek u začetku i pokriveni su tek veći delovi gradova u Srbiji ali moguće je i da je 4G signal dostupan u mestima na koje volite da idete u prirodu.

Ovaj post pišem upravo sa jednog takvog mesta tako da podelim svoje iskustvo sa drugima kojima je internet potreban na sličnim mestima.

Коментари