VIP mobilni internet Iskustvo nakon 2 godine korišćenja

Skoro pre 2 godine uzeo sam u Vip-u mobilni internet od 9GB mesečno po ceni od 450 din. Cena je bila sa popustom od 60% uz doplatu od 1000 din za Huawei MiFi ruter.

Iako sam u početku bio skeptičan ispostavilo se da je VIP internet sasvim ok a cena mesečne pretplate nije menjana u toku trajanja ugovorne obaveze.

Prilikom potpisivanja ugovora, pitali su me u kom delu grada živim, u smislu da li je pokrivenost 3G mrežom, što je sasvim OK sa njihove strane.

U Valjevu je signal Vip interneta dostupan u širem centru grada, jedino u okolini Valjeva se signal gubi, tj dostupna je samo 2G mreža.

Znači tamo gde ga ima, VIP Internet je sve vreme nezavisno od doba dana bio brz, tako da nisam imao problema sa korišćenjem, pa mogu preporučiti svakome VIP internet, uz napomenu da se pre potpisivanja ugovora ipak raspita kod nekog iz grada ili kraja o brzini interneta i pokrivenosti 3G/4G signalom.

Ono što bih preporučio svakom ko bilo kod kog operatera uzme mobilni internet je da u podešavanju modema ili rutera obavezno iskluči opciju povezivanja u romingu koja je uvek uključena!

Osim ovoga da bi internet bio stalno brz, treba podesiti opciju samo 3G (4G) inače će se ruter konektovati na 2G mrežu uvek kada je na 3G slab signal pa će brzina dosta varirati. Čak i sa jednom crticom, 3G je neuporedivo brži nego 2G pa će izbor ove opcije omogućiti da uvek kad ste u zoni pokrivenosti 3G/4G mreže kakvim - takvim signalom imate stabilnu brzinu vip interneta.

Vip, u trenutku pisanja ovog teksta nudi i mogućnost da besplatno isprobate vip mrežu mesec dana (odnosi se na potpisivanje ugovora za NOVA tarife), ali uveren sam da što se tiče mobilnog interneta mnogo brže i jednostavnije je porazgovarati sa par prijatelja iz kraja o tome koliko su zadovoljni svojim VIP internetom.
Ipak onaj ko godinu, dve ili više koristi mobilni internet nekog operatera, može dati mnogo više informacija o brzini protoka, pokrivenosti i ponašanju operatera prema klijentima, nego što će te to uočiti za samo 1 mesec probnog perioda.

Ugovor uz koji kod svakog operatera dobijate popust traje 2 godine, a nije dobro da 24 meseca plaćate internet paket od nekoliko GB kod kog zbog sporog protoka jedva uspete par MB da iskoristite.


Коментари