Telefon Ulefone Be Pure Lite

Kupio sam skoro telefon Ulefone Be Pure Lite u Win-Win-u i mogu ga preporučiti svakom kome je potreban solidan telefon za osnovne potrebe - email, viber, fotografisanje itd.

Dobre stvari


Telefon je dobre izrade, lagan je i zadnja plastika je kvalitetna i ne klizi u rukama, mada se morate navići jer je telefon tanji od drugih modela.

Ram memorija je 1GB a procesor 1,3Ghz

Telefon radi glatko, aplikacije se brzo otvaraju, ništa ne koči, boje ekrana su ok, sasvim se lepo vidi i na suncu a baterija traje minimum 3 dana, naravno uz normalnu  upotrebu.

Korisna funkcija automatskog isključivanja/uključivanja (npr noću), dodatno produžuje vreme trajanje baterije.

Ono što mi se sviđa kod ovog telefona je što dolazi sa minimumom preinstaliranih aplikacija koje troše resurse telefona, što je za svaku pohvalu.





Kamera je ok, u ovom cenovnom rangu, pravi sasvim dobre fotografije.

Valjevo noću - automatski mod - bez blica i podešavanja
Zadnja kamera ima 12Mpx a prednja 5Mpx, ali ipak ovaj telefon nije za one koji žele maksimum od fotografije - sa druge strane je odlična za najveći broj korisnika.

Zvuk kod poziva je prilično jasan ali možda je trebao biti malo jači, s obzirom da se dobro čuje tek na maksimumu i varira od sagovornika sa kojim razgovarate. Dakle nije za bučna mesta, kafane i slično.

Nakon kupovine, potrebno je ažurirati softver na najnoviju verziju (zeleno dugme u meniju), kako bi se ispravile neke sitne greške u radu telefona. Greška koja sam primetio je bila nemogućnost konektovanja na mrežu nakon promene mreže sa 2G na 3G. Nakon ažuriranja softvera, ova greška je otklonjena.

Loše stvari:


Ono što bi se moglo nazvati lošim rešenjem je to što možete samo odabrati preferirani tip mreže (2g ili 3g) ali ne možete odabrati isključivo 3G već će se telefon sam prebaciti na 2G mrežu u slučaju lošijeg signala.

Takođe loša stvar kod ovog telefona je slabija reakcija ekrana na dodir na krajevima ekrana, tako da se nekad dešava da slovo koje kucate sa leve strane ekrana na primer "a" , na ekranu se pojavi "e" ili "s".

Pokazatelj napunjenosti baterije nije dobar, tako da često telefon može prikazati da je baterija istrošena (3%) a kad ga restartujete, baterija se vrati na 50%.


Коментари

  1. Imam ovaj telefon vec gofinu dana. Telefon je jako dobar i dobro reaguje na dodir.Ono sto bi mogli nazvati"losim stvarima"je to sto su mi se dugmad za popustanje i smanjivanje pokvarila ne reaguju na stiskanje.Memorija telefona je solidna i nemozemo nesto vise traziti.Moje licno iskustvo je jako dobro.Preporucujem da ko zeli solidan telefon ovaj je pravi.Ono sto sam vec pomenuo za dugmad to je fizicko ostecenje.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар